Stiliserat träd

Trädgårdsmästare Björn Andersson

Om mig och min familj

Min familj och jag bor i en stuga på landet lite utanför Rödeby. Det är min sambo Rebecka, våra två barn Disa och Manne och jag. Vi har två hästar, två katter och två kaniner på vår lilla gård. Vår tomt ligger avsides utan några nära grannar, istället ligger skogen, ängar och betesmarker direkt inpå. Vi njuter alla av friheten på landet och trivs med att kunna vandra i skogen för att hitta vad naturen erbjuder. Förutom det odlar vi grönsaker och rotfrukter i våra trädgårdsland och vi skördar frukter och bär från våra träd och buskar.

Tidigare arbetade jag som systemdesigner på Ericsson i Karlskrona. Jag har en magister i programvaruteknik från BTH, men under ett antal år kände jag att mitt yrke inte var rätt. Under våren 2016 bestämde jag mig att det var dags. Jag ville komma ut från kontoret och pröva mina vingar i en annan miljö. Jag sökte yrkeshögskoleutbildningen till Kvalificerad Trädgårdsmästare på Bubbetorps gård och jag kom in. Detta steg har om och om igen visat sig vara helt rätt väg för mig att ta. Jag är som klippt och skuren för grönt arbete, både mitt sinne och min kropp har hittat hem!

Om trädgårdsmästaren Björn Andersson

Som din trädgårdsmästare vill jag erbjuda riktigt kvalificerade och professionella tjänster för din trädgård, eller ditt landskap. I trädgården utför jag vitt skilda tjänster som jag har lärt mig att utföra under min utbildning. Jag vet när och hur trädet, eller busken ska beskäras, jag kan formklippa häckar och buskar, jag kan rensa och röja i rabatten och om du vill förändra i din trädgård kan jag planera och designa nytt. Jag kan anlägga nya rabatter, stensättningar och plattläggningar. Har du ett träd som ska tas ner kan jag fälla det åt dig. Om vi går ut i skogen och betesmarken är jag utbildad i landskapsvård och kan återskapa gamla betesmarker där jag vet vilka träd och buskar som ska tas bort och vilka som bör sparas till förmån för den biologiska mångfalden. Jag kan även utföra röjning och gallring i producerande skogar och kan läsa en skogsbruksplan.